22 Ağustos 2013 Perşembe

artı 18 , lol

Son günlerde belki fark etmişsinizdir biraz Crayon Pop hayranlığım var. 
Bunun en büyük nedeni de tamamen ''cinsellik ve teşrif amaçlı'' olmamaları .. 
Giydikleri kıyafetlerden dans kareograflarına kadar gayet edebli gözüküyorlar ....
(Üyelerden biri bir programda incecik bir kağıt koyup araya başka bir kpop üyesi erkek ile öpüştü ama )

Kpop dinliyorum elbette ...
ama bu sevdiğim anlamına gelmiyor .
özellikle bayan grupların gereğinden fazla teşhirci ve çok fazla cinsellik odaklı olduğunu düşünmüyor musunuz ? 
Bazı bayan gruplar hele , o kadar cinsellik fışkırıyor ki dans ve kıyafetlerinden klipleri bile artı 18 olması gerekir diye düşünüyorum . 

mesela ben bu videoyu bir erkeğin cok da masum duygularla seyredeceğini düşünmüyorum






ya bu şarkının sözleri ? 


Sadece elimi tutuyorsun gerisi yok 
senin için bu yeterli mi ?  beni öpmüyorsun bile 
ne zaman harekete geçeceksin ?
gerçekten erkek misin yoksa utangaç mı ?
cidden artık dayanacak sabrım kalmadı 
bunu da bir kıza söyletiyorsun ya .. 
bacaklarıma baksana ne güzeller,  mini etek de giymişim , sakın çekinme bacaklarıma bak gözlerime değil. 

yani kısacası erkek kendi ile birlikte olmadığı için bu sözler ... 

Tabi bence problem bu değil,  asıl sorun çocukların onları ve hareketleri birebir taklit etmesi.  Bazı çocuklar çıkıyor ekrana aynı onlar gibi dans ediyorlar . Bilemiyorum , daha 5 yaşında bir çocuğun poposunu sallayarak göğsünü okşaması, bacaklarını striptizci gibi açması hiç uygun gelmiyor bana . Daha o yaşta cinselliğin işaretlerini taşıması . 

14 yorum:

  1. Erkeğim (19) ve katılıyorum :D
    Ayrıca aynı şey erkek grupları içinde geçerli olduğunu düşünüyorum.

    Romantik şarkılardaki bu striptizci gibi dans etme olayını bir türlü kavrayamıyorum zaten. Pazarlama stratejisi sanırım.

    Bunun yanı sıra sormak istediğim şey, çok güzel müzik yapan Japon gruplar var. Örneğin en sevdiklerimden biri :
    http://www.youtube.com/watch?v=ffg5ZgddCX0

    Bunun gibi daha çok müziğin ön planda olduğu bildiğiniz güzel gruplar/şarkıcılar var mı?

    İyi günler.

    YanıtlaSil
  2. Bende sizinle aynı düşünceleri paylaşıyorum. Sevdiğim bir kaç grup olmasına rağmen, Kpop hakkında çok bilgili değilim. Özellikle kendimi bir adım uzak tutuyorum. Çünkü o kadar çok grup, şarkı, yarışma var ki takip edenlere hayran kalıyorum. Kpop ile ilgilendiğim en yoğun zaman MAMA için oy kullandığım zaman. Oy kullanmak hemde senenin en dikkat çeken şarkılarını görmek için bütün adayların tek tek klipleri ve canlı performanslarını izliyorum. Ama kız grupları izlerken fenalık geliyor içime. Şarkıyı, yeteneklerini arka plana atıp bedenleri ile dikkat çekmeye çalışıyor geneli. Yapımcılar yazık ediyorlar seslerine bence. Geleceğini seslerine de yazık ederek hemde.

    YanıtlaSil
  3. Ne söylediklerini anlamasam da sesleri hoşuma gitti. Ama söylediğin gibi çok fazla cinsellik öğesi içeriyor.Cinsellik işin ticari boyutunda maalesef ki önem taşıdığını düşünüyorum.Bu kadar olmasa da Türkiye'de de bu tarz klipler var maalesef..En iyisi çocukların tv,internet takibine sınırlama koymak.

    YanıtlaSil
  4. abla merhaba tekrar. gecen gün hatırlarsan Türkiye'den Kore'ye nasıl kargo yollattırabilirim diye sormuştum. ufak bi Kore köyünde yaşıyorum demiştim. yazdığım yorumu ve senin cevabını bulamadığım için bu metnin altına yorum yapıyorum. açıkçası blogspot tan pek anlamıyorum. cevabın için teşekkür etmek için yazıyorum bu sefer. ilgilendiğin, zaman ayırıp cevap verdğin için çok teşekkür ederim. saygılarımla
    mesut

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba sorunuzun cevabini Samsung Galaxy Note! baslikli konumda vermistim . Blogumda kopyalama engli oldugu icin kopyalayamiyorum. Bir kac konu onceydi aratirsaniz bulursunuz

      Sil
  5. Ben de öyle düşünüyorum.Bayan gruplarını pek fazla sevmiyorum.İzlerken bir fenalık geliyor ki sormayın gitsin.En iyisi erkek gruplar bence.

    YanıtlaSil
  6. bende katılıyorum sırf Kpop klipleri yüzünden soğudum o insanlardan şaka gibiler, yani işin suyunu çıkarma konusunda üstlerine yok.....çok garip bir millet

    YanıtlaSil
  7. Tamamen noktasına, virgülüne aynı fikirdeyim. Bazen insan tiksiniyor izlerken.

    YanıtlaSil
  8. Şarkılarının sadece bacak göstermekle bir yerlerini açmayla büyük ilgi göreceğini sanıt-yorlar başka bir şey yok.. o yüzden sadece solo yapanları dinliyorum. Bkz: Juniel kız gitarıyla orasını burasını açmanın peşinde değil sadece müziğini koyuyor ortaya hepsinin yapması gerektiği gibi.. neyse uzattım ben :))

    YanıtlaSil
  9. Evet kesinlikle öyle sırf bu kızlar yüzünden ben k-poptan soğudum :))
    Birazda k-pop'un çok show amaçlı olduğunu düşünüyorum.. Fazlasıyla tvdeler, show programlarındalar. Bir sanatçı böyle şeyler yaptıkça benim gözümde pekte bir değeri kalmıyor.. Hatta onlar sanatçı denemeye dilim varmıyor.

    YanıtlaSil
  10. Yine güzel bir konuya değinmişsin Bahar abla :)

    Seninde dediğin gibi görünürde pekte önemli bir problem değilmiş gibi geliyor insana ama aslında bizlere çok ters gelen bu şeyleri artık normal kabul eder olduk. Bana kalırsa aralarında çok iyi sesleri ve yetenekleri olan sanatçılar da var fakat bu şekilde heba ediliyorlar. Sadece kız grupları da değil erkek gruplar içinde aynı şeyleri düşünüyorum. Konserlerde, şovlarda kıyafetlerini çıkarmaktan tutunda kız gibi giyinip fan servisi yapmalarına kadar yapılan her türlü eylem aslında gizliden gizliye çok şeyi aşılıyor insanlara. Üstsüz erkek sanatçılar için salyalar akıtıp, onlar için kafalarında kurdukları açık seçik fantezileri sağda solda açıkça söyleyebilen ve asıl çizgilerinden, edepli, terbiyeli duruşlarından çoktan uzaklaşmış olan birçok kızımız var. İnsanı canından bezdiren şu Fan Girl'lerden bahsediyorum. Onlarda kendine "Kore fanı" diyor mesela. Açıkçası bu pazarlama teknikleri ve doğurduğu sonuçlardan ötürü bende "Kore Fanlığı"nın anlamını ve içeriğini sorgular oldum artık ve Korece poptan da soğumaya başladım ne yalan söyleyeyim. Yukarıda da bir arkadaşın dediği gibi çoğunlukla solo sanatçıları ve seninde arada paylaştığın sanatçıları dinlemeye başladım şu sıralar.

    Huh! Nereden başlayıp nerede bitirmiş ve ne çok konuşmuşum böyle :)

    Her neyse ellerine sağlık post'un için... Sağlıkla ve huzurla kal ablacım...

    Reyhan ^.^

    YanıtlaSil
  11. Yazdıklarınızla gerçekten çok haklısınız. Eğer yazdığım yanlışsa düzeltmenizi isterim ki bence şöyle bir çelişki var, izlediğimiz her dramanın bence çok hoş sözleri var çoğu duygu ve anlam yüklü fakat ben kpopda bundan eser göremedim. Kpop hayranı kızlar gördüm bir iki tanesine bakayım dedim ama o klipleri ve sözleri görünce birinin bile sonunu getiremedim. Ayrıca şunu da söylemek isterim ki yazdıklarınızı çok sıkı takip ediyorum ve okumaktan keyif alıyorum. Neredeyse her google'a girdiğimde refleks olarak açıp buraya bakıyorum yeni yazınız var mı diye :D Ne diyeyim yazdıklarınız için ellerinize sağlık :D

    YanıtlaSil
  12. Çok haklısın abla. 2. klipte şok oldum, hiç o kadar abartılısını görmemiştim. O ne biçim bir klip yahu.

    Bu tarz klipler tabiri caizse eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmekten başka bir şey değil. Bir erkek masumane bir duyguyla izleyemez ki bunları.

    Genel olarak çoğu grupta var, ayrıyetten özellikle Hyun A'nın klipleri de bu tarz; rahatsız edici. Bu sadece kız gruplarında da geçerli değil. Bazı erkek K-bandların dance battle videolarındaki dansları çok rahatsız edici. Mesela http://www.youtube.com/watch?v=FVobS9O1qmE&list=PLWDz_A_ER6361BCgqOGp-TbNfkjA9jlQD bu linkteki ilk dakikalardaki erkek dansları rahatsız edici, buna benzer çok var. Hatta videonun ilerisinde bir kızın dansı da çok utanç verici.

    Erkek sanatçıların konserlerde tişörtlerini filan çıkartması vs. vs. Tamamen bize ters şeyler.. Kore'de de olsa sonuçta çoluğu çocuğu genç kızı erkeği yaşlısı bilmem nesi hepsi izliyor. Kötü örnek...

    7 Eylül'de İstanbul Music Bank'ta nasıl kareler göreceğiz merak ediyorum doğrusu. Kore fanlarını yoldan çıkartmazlar umarım.

    Neyse Allah şaşırtmasın, şaşıranları da yola getirsin inş...
    Hayırlı Günler! :)

    YanıtlaSil
  13. Ben de kesinlikle katiliyorum ve sirketlerin cinsellik uzerine egitim verdigini de dusunuyorum.

    YanıtlaSil

Yorumunuz onaylandiktan sonra gözükecektir