Kore pilavı soranlar olmuştu eski bloğumda . Nasıl yaptığımı adım adım fotorafladım . Bakalım =)
İki tane pilav kutum var .. Biri normal pirinç, diğeri ise karışık pirinç ve siyah kore fasulyesinin olduğu pirinç kutusu ....
Kişi başına 1 cup pirinç ekliyor koreliler . Ben biraz daha az ekliyorum pek fazla yemediğim için . Karışık pirinçten çok az ekliyorum ve bir kaç defa yıkıyorum ... Taş olmuyor içinde o yüzden ayıtlama töreni yapmıyorum ..
Üstünü geçecek şekilde su ekliyorum . Soğuk su . Makineye koyuyorum. Tuz veya yağ eklemiyorum . Suyunu az koyarsanız çok yapış yapış oluyor . Genelde yaşlılar öyle seviyor . Ben çok kuru ve yapış yapış sevmiyorum.. Eşim aslında fasülyeleri yiyemiyor ama sağlığa çok faydası olduğunu bağırıyor Tv'de doktorlar , şifa niyetine ekliyorum ama çiğneyemiyor , öyle yutuveriyor .
Sarı ışık yanmaya başladığında tamamen pişmiş oluyor , artık ısıtmaya alıyor .. Pilav makinelerinin en güzel yanı ısıtma ayarı sürekli çalışabiliyor . Sabah erken çıkarken pilavınızı koyup ,işten gelince pişmiş sıcak pilavınızı yiyebilirsiniz. Ama yazın bozulur diye erkenden yapmıyorum. Pişirme sırasında makinayı açamıyorsunuz aynı düdüklü tencere gibi. Ancak programı iptal edip açabilirsiniz.
Piştikten sonraki hali.... Açıp karıştırma şansı olmadığı için ben tuz, yağ ya da tavuk suyu eklemiyorum çünkü topak topak kalıyor . Eritip eklesem bile karışmadığı için olmuyor . Zaten Kore yemekleri içinde bulunan kore salçası, soya soyu vesair nedeniyle keskin tatlı oluyor . Pilava ayrıyetten bir işlem uygulamak gerekmiyor.
Türk yemeği yapacağım zaman pilavı türk usulu tencerede pişiriyorum ...
SeulME
Paylasiminiz icin tesekkurler.Boylece orada nasıl ince kalindigini ogrenmis olduk. Yag ve tuz olmayinca... Biz ise tereyagsiz ağizimiza surmuyoruz. Ama sanirim o makinada bir cok yemek pisiyordur. Gercekten buyuk kolaylikmis.
YanıtlaSilevet bir ara nohut pisirmistim makinada =)
SilBende istanbulda kore restoranına gittigimde tatmıştım pilavı tadını beğenmesemde yedim o kadar para verdim diye :))
YanıtlaSilBu arada değişik bir et yemeği yemiştim sebzeli ve tatlıydı hoşuma gitti adını tam hatırlamıyorum resmini görüp sipariş vermiştim :)
Bir sürü şey yememe rağmen doymadım üstüne gidip iskender yedim..
Ya ben çok yiyorum yada bu koreliler bir acayip.. :) şişmanda değilim =)
Çok konuştum =)
haha güldürdünüz beni. muhtemelen bulgogi yemişsinizdir tatlı et ise. İlk başta bende doymuyordum kore yemeği yeyince , üstüne abur cubur yiyordum öyle doyuyordum :D ama artık alıştım dodyuyorum
Silannemlerde korede kore yemegi yediklerinde doymadı, keşke ekmek olsaydı yanında dedi.
Evet evet bulgogi google'da resimlerde görünce hatırladım =) bizim güveç tenceresine benzeyen(daha kibar bir şekli) olan bi tabakta servis yapmışlardı resimlerdede o çıktı :D
SilBu arada sizi 2011'den beri takip eden her yazınızı okuyan ama hiç yorum yapmayan biriydim =) yeniden blog açtıgınız için teşekkürler sizi okumak keyif veriyor =)
Ellerine saglık Bahar abla ^__^ Bilgilendirdigin icin tesekkur ederiz ..~~
YanıtlaSilNurhayat DOGAN
sen sağol cnm . bu arada doboku unutmadım ama hafta içi izin günüm pek yok postaneye gidemiyorum . önümüzdeki ay akademinin birini bırakıyorum bol bol vaktim olacak .
SilDüşünmen bile yeterlii ^___^ Gercekten tesekkür ederim :D Hayırlısı ile ne zaman müsaitseniz ^___^
SilMakinenizi nerden aldınız acaba?^^
YanıtlaSil