6 Kasım 2013 Çarşamba

Döndüm :)

Selam .. Selam.. selam..

Bloğumu güncellemeyeli uzun zaman oldu değil mi ..  Bir kaç ay önce afedersiniz idrar yolu enfeksiyonu kapmıştım . Korelilerin Chuseok bayramına denk geldiği için hastaneler çalışmıyordu acile gittik. Onlarda ne olduğunu anlayamdı ve şikayetlerimi giderecek ilaç verip gönderdiler . ilaç sayesinde şikayetler azlınca bende geçti sandım ama bir ay sonra daha berbat bir şekilde nüksedince doktora gittik tekrar ve bir sürü tahliller yapıldı . Neyse çok uzatmayayım hatırladıkça bile huylanıyorum . Tedavinin bitmesine yakın ne hikmetse çok titiz davrandığım halde başka daha kötü bir ekfeksiyona yakalandım .  Hala yediğim iğnelerin morartısı arkamda duruyor. Tedbir olsun diye aynı tedaviye eşimde tabi tutuldu , bir de o sıralarda Dori mantar olmaz mı , onu da hastaneye getir götür, zavallım koca koca ikişer iğne oldu  ... Harcanan paraları saymıyorum bile. 

O sıralar çok strese girdim . Kafam olaylardan baska birşeye odaklanamadığı için ne blog ne başka bir şeyi gözüm gördü. O kadar huylandım ki , sabah kalkar kalmaz ilk yaptığım iş banyoyu ve tuvaleti çamaşır suları ve ciflerle ovmak , bütün bez ve temizlik malzemelerini kaynatmak oluyordu . Sonra baktım ki takıntı yapacak bu bende , kendimi dizginlemeye çalıştım. 

Allah'a şükür artık geçmiş durumda.  yaklaşık bir ay sonra tekrar tahlil yaptıracağım tamamen kurtulup kurtulmadığı anlamak için çünkü bu bakteriler ilerlerse ciddi tehlikelere yol açabiliyormuş. 

Aslında bu süre zarfında çok da düşündüm.. İnternetten yok olmayı.. Çünkü bütün bunların nazar yüzünden başımıza geldiğini düşündüm ve hala da öyle olduğunu sanıyorum .  Ama bana herzaman akıl ve destek veren güzel insan sayesinde bu fikre kendimi kaptırmak istemedim , her aksilik, hastalık ya da olumsuzlukta nazar paranoyası yapacak olursam , doğru düzgün yaşayamayacağımı ,başıma her geleni nazar diye suçlayacağımı idrak ettim. Her ne kadar nazar var ve çokta kuvvetli bir şey de olsa Allah izin vermedikçe hiç bir şeyin etkisi olmuyor . Dolayısıyla tedbirimi alıp gerisini düşünmemeye karar verdim.... 



Öncelikle Gözleme işinden biraz bahsedeyim. Geçen ayın sonunda kültür merkezinin düzenlediği yemek fuarında 2 türk arkadaşla (zeynep ve serpen) Korelilere gözleme yapmıştık ... Bir çok türk arkadaş geldi hem yardım etti, hem buluşma fırsatımız oldu uzun zaman sonra bu yüzden hepsine çok teşekkür ederim. Çok sık görüşemesekte meşguliyetten hepsi şükür pırlanta pırlanta :)

Kültür merkezi her standa 2 yardımcı görevlendirmiş resimde de gördüğünüz ahjummalar ,onlar epey sinirimizi hoplatıp bizi bunaltsalarda güzel geçti . Çok karıştılar ahjummalar, yok şunu şöyle yapma bunu neden böyle yapıyorsun , biz pişiririz dedik ama mübarek sanki koltuk sevdasına tutulmuş kemal sunal filmindeki gibi tencerenin sapını bırakmadı . Hadi yapabilse amenna da ya çiğ verdi ya da yaktı gözlemeleri...  Artık bir ara çıkıştım ,kırıldılar biliyorum ama beceremeyeceğimizi düşünüyorlarsa baştan vermeselerdi görevi ,verdilerse güvensinler ve işimize karışmasınlar . Hiç sevmem işime karışılmasını . Koreliler çok ilgi gösterdi gözlemeye . en uzun sıra bizdeydi. Hatta bazı çocuklar alıp tekrar sıraya girdiler .   

Yalnız sıradakilerin konuşmalarını duyduça bir kez daha korelilerin türkiye'ye dair hiç bir şey bilmediklerine şahit oldum . Türkiye nerde diye birbirine soranlar , türkiye de ingilizce mi konuşuluyor diye bize soranlar ...  Bir de korelilerin mutlaka başka kültürlerin yemeklerini kendi yemeklerine benzetme çabaları var . Mesela gözlemeye bakıp bakıp Ha bizim mandumuzun aynısı diyorlar .. ne mandusu ya alakası yok . 

Günün sonunda toplanıp kahve içip bol bol sohbet ettik. (resimde olmayan bir sürü arkadaş daha vardı orda o gün) 

Neyse , bunu burda kesiyorum ... C-u-t !
Uzun zamandır yazmadığım için bu konu aşure olacak . ve uzun!

Kore'de en sevdiğim mevsim sonbahar ,bunu defalarca haykırmışımdır dünyaya :)
Dün Doriyi de aldık yürüyüşe çıktık ..






Ağaçların rengine bayılıyorum sonbaharda ...




Şurda çiçeklerinin önünde bir durda resmini çekeyim dedim eşek doriye ama durduramadım merkebi bi türlü..evde bir lafıma 40 bin takla atan dori  dışarı çıkınca tanımıyor beni. hain doldol.




Çocuklar için Küp yapmışlar içine girip oynasınlar diye ama bunu görür görmez benim ilk aklıma ne geldi dersiniz . Onun içinde gezen milyarlarca bakteri vardır çocuğumun olunca asla oynatmam . haha . tamam başladı bende sendrom . Ben hep derim kötü insan boşuna kötü olmuyor onu o sebebe iten birşeyler vardır diye ... :D 



Yüz kişinin oturup yemek yiyebileceği uzunca bir masa yapmışlar . ilk gördüğümde hemen aklıma ramazan ve iftar geldi :D Onun için mi yaptılar ki ne.  başta oturan amca yüzünden yakından çekemedim . 

Hoşçakalın bakalım :)


18 yorum:

  1. Çook geçmiş olsun.Yazınızı büyük bir keyifle bi solukta okuyuverdim, tadı dimağımda kaldı, yetmedi valla. Yüreğine,emeğine sağlık. Tekrar çok geçmiş olsun..Bu arada Dorinin ayakkabılarına ba-yıl-dım! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba cok tesekkur ederim guzel yorumunuz icin :) doriye ne zamandir ayakkabi bakiyordum ama cinsine gore biraz buyuk bizim dori o yuzden ayakkabilar olmuyordu . bunu buldum ya sanki elmas bulmus gibi sevindim cunku ayakkabisiz cikinca her sefer ayaklarini yikayip kurutmam gerekiyordu .

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun.. Chuseok zamanı Kore'deydim aklıma sizinle buluşmak geldi ama uzun zamandır bir şey yazmayınca siz bir sorun var heralde rahatsız etmeyeyim diye düşünmüştüm..

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle çok çok geçmis olsun, Allah sifa versin. O park ne güzel olmus sonbaharda öyle, ayrica Ddori'nin pabuçlarina bayildim, büyükler için olanida var midir acaba :D

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar bloğunuzu çok uzun zamandır takıp edıyorum ama hıc yorum yazmak kısmet olmadı.farklı kültürlere karsı ılgı ve merakım var araştırma yaparken sızın blogunuzla karşılaşmıştım..kore dızı fanı vs değilim yanı:)sıze çok gecmıs olsun.yazılarınızı heyecanla beklıyorum..

    YanıtlaSil
  5. Yazılarınız gerçekten yardımcı oluyor okuyanlara..bende yurt dışında yasıyorum ve bır arkadaşım Japonya ya tasındı sizin bloğunuzdan bır çok fıkır aldık..benzer ülkeler olduğundan hazırlıklıydı en azından:) çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Cok gecmis olsun. Nazar ne yazıkki hep var. Onleminizi alin ve gerisini Allah'a bırakın derim. Cidden aşure mi pişireceksiniz? Cok uzun is geliyor bana ama oradakiler bayılacaklar. Bu arada dorinin şıklığı yakıyor:)

    YanıtlaSil
  7. çok geçmiş olsun bahar abla,idrar yolu iltihabı yalnızca tuvaletlerden bulaşmaz,yediğinize içtiğinizede dikkat edin,özellikle dışarda yemek yeyince...birde sen sonuçta korede doğmadın bu yüzden vücudunun hala tanımadığı mikrop ve bakteriler olabilir korelileri hasta etmeyen şeyler sende hastalık yapabilir,bol bol bağışıklığını güçlendirecek şeyler yemeni tavsiye ederim,antibiyotiklerede çok fazla yanaşma,onlarıda uzun süre kullanınca vücut artık tepki vermemeye başlıyor,tekrar çok çok geçmiş olsun,Allah şifa versin.bu arada d dori her zamanki gibi ya.... sevimli

    YanıtlaSil
  8. tek tek tesekkur ederim guzel yorumlar ve gecmis olsun dilekleriniz icin :)

    YanıtlaSil
  9. Bahar ablacim cok gecmis olsun gercekten uzuldum,ilaclarin yaninda dogal olarak kullandiginiz bir seyler var mi?antibiyotigini birakmadan once trden de takip ettirebilecegin dr varsa takip ettir abla..zaten tahlilere bakmadan antibiyotigi kesmezsin..idrar yollari basit-ona ragmen aci veren bisey- ama tedavi edilmezse basit kalamiyor maalesef..ayrica sutle kuru incir iyi gelir idrar yollari iltihabina,orda kuru incir var midir bilmiyorum ama..
    basiniza gelenler nazar olabilir,olmaya da bilir ama sonucta bir sknti oldugu icin sevabi kesinlikle var,lutfen kendinize dikkat edin olur mu.

    YanıtlaSil
  10. Ben de sonbahardaki renkleri çok severim...
    Çok geçmiş olsun, nazardan zarar görmemen için dua edeceğim çünkü bloğunu okumayı çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  11. Abla geçmiş olsun.Bişey sorucam dori de ayakkabıyı ilk giydiği an paytak paytak yürüyor mu ?
    Köpekler ayakkabıyı sevmiıyor çıkarmaya çalışıyorlar.Yeni çıkan galoşlar var abla petza diye bir sitede ordan incaleyebilirsin.Onlar daha kullanışlı gibi gelıyor bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, ilk basta yuruyemedi , ayaga bile kalkamadi ama sonra alisti alisiyorlar .. benden korktugu icin cikartamaz valla :D galos burda da var petshoplarda , bir kere aldim ama uymuyor ayaklarina . ya cok buyuk ya cok kucuk geliyor . Dorinin ayaklarina pek birsey uymuyor . cinsine gore buyuk cunku

      Sil
    2. O yürüyüşe bitiyorum ben çok çok tatlı görünüyorlar:) Dori de çok tatlı maşallah :).Bu arada abla ben seni sessiz sedasız takip edip yazılarını okuyorum.Yazılarını okumak çok keyifli.

      Sil
  12. Gecmis olsun Bahar abla :( sulardan da kaynaklaniyor olabilir bir de nazar diye dusunuyorsan dedigin gibi tedbirini alip bismillah diyerek paylas bizimle anilarini ;)
    Dorinin ayakkabilarina bayildim ^^

    YanıtlaSil
  13. Geçmiş olsun .
    Korede yaşamak en büyük hayalim yaşamasamda görmek kısmet olur inşallah ... Dori ne sevimli öyle :)

    YanıtlaSil
  14. Hoşgeldin Bahar ablaa :)
    Çok geçmiş olsun, inşaallah tekrarlamaz hastalığın :(
    Gözleme işi çok hoş olmuş :)
    Ddori acayip şirin görünüyor yahu :)
    Kore'nin sonbaharı resimlerine de bayıldım :)

    YanıtlaSil
  15. Ah bu yazıyı önce fark edebilseydim keşke. Koreli bir arkadaşım bana tutturdu buraya gelince bana gözleme yap diye. Bilsem oraya yönlendirirdim. Çok seviyor. Neyse artık bir daha ki sefere. Ajummalar da bi alem sanki kendi kültürünün yemeğini sunuyor da :D ilginç yani.

    YanıtlaSil

Yorumunuz onaylandiktan sonra gözükecektir