4 Mayıs 2014 Pazar

pazar postasi :)

Uzun oldu şöyle bilgisayarı kucağıma alıp klavyeye dokunmayalı.. 
Bunun da bir neşe kaynağı olduğunu , yazmanın yüreğe nasıl da memnuniyet aşıladığını unutmuşum...
Bilgisayarıma yabancılaşmışım :D 



Geçen hafta sonu çocukları Tosel sınavına götürdük. Gençler için ingilizce tespit sınavı . 
Şu sıralar hayat sahnemi '' çocuklar'' çok fazla işgal ediyor ..
Kimini sarılıp sarmalayıp içime sokasım geliyor , o kadar seviyorum 
kimisi ise laf dinlemikçe ,korece anlamadığımı sanıp kabalık edince kıçını çimdire çimdire korece olarak azarlamak istiyorum haha ... 



Burası Oi-do. Çocukları sınava götürdükten sonra dersaneye bırakıp öğretmenlerle yemek yemeğe gittik. 



Son zamanlarda parfum konusunda zor anlar yaşıyorum ..
Ben güzel kokuyu çok seviyorum.
Makyaj malzemesinden çok parfumum var , banyo sabunlarımı bile özellikle yoğun kokulu olanını alıyorum. 
Kokuyu seviyorum ne yaparsın ... 
Ama Koreliler , Avrupa'da banyo yapmadıkları için parfum kullanılmaya başlandığını düşündüğü, dolayısıyla kötü kokuyu bastırmak için kullanılan bir malzeme olduğuna inandıkları için hem parfum kullanımı çok yaygın değil hem de sizden yoğun parfum kokusu geldiğinde ekşiyen yüzlerle karşılaşmanız çok olası oluyor . 

Otobüse bindiğimde önümdeki , yanımdaki ajummaların suratlarını ekşitmesi ya da hemem camı sonuna kadar açması bana çok ama çok kabaca geliyor. Elbette benim hoşlandığım kokuyu beğenmeyebilir ama ben de burun deliklerini çatlatacak kadar fazla sıkıp çıkmıyorum . Etiket olsun, görgü olsun diye iki dakika bekleyip camını açabilir ki o insan yanına gelir gelmez ondan dolayı açtığını düşünüp incinmesin diye. 
Benim parfümüme yüz ekşitip anında camı açsalar dahi öğlen vakti , sıcak otobüsün içinde leş gibi soju kokan biri bindiğinde aynı tepkiyi göstermiyorlar ... Halbu ki benim midem kalkıyor o içki kokusuna ...
Kırıcı oluyor ... pis ter kokusu da değil, 10 liralık ucuz parfum kullanıyorum da değil . Zaten kırıcı tarafı benim parfümüme yüz ekşitmleri değil elbette , o tepki . Biraz ince olunsa insan ne kaybeder . Ben olsam, yanıma gelenin kokusundan hoşlanmasam elbette inene kadar dayanıp kendime eziyet edecek değilim ama en azından 2 dk bekler öyle açardım camı ki o insan incinmesin.  
İnsanın kalbinde az da olsa buğz oluşuyor,bende o yüzden otobüste içki kokan birini görünce öfleyip püflüyorum. Hadi bakalım el mi yaman bey mi yaman misali. 

Burada okuyan Türk bir arkadaşım iş yerinde parfümüne karıştıkları için , kokusu yoğun olduğu için kullanmak istemeyip bana verdi. 



Bu arada bu yemeklerin hepsini aynı gün yedik. 
Festival misali bayram yaşadık :D


Bu hafta başı , pazartesi , yanı 5 mayıs çocuk bayramı 
6 mayıs Budda'nın doğum günü. 
Dolayısıyla 2 gün tatil. 

anne-baba günü ve öğretmenler günü de mayısta Kore'de . Ayrca baharında başlangıcı olduğu için 
Mayıs için ''sevgi'' ya da ''aile '' ayı diye anıyorlar .  





9 yorum:

  1. Bahar abla merhaba ben sibel ilk defa yorum yazıyorum :)
    Bahar abla seni çok beğeniyorum ve seviyorum okadar tatlısınki korede olan bir çok türkü takip ettim ben ama kimse bizlere böyle samimi şeyler yazip paylasmiyo herkez de bir hava sen cok farklisin çok güler yüzlü sıcak kalplisin bizlere böyle davrandığın için çok teşekkür ederim koyu bir takipçinim yazilarini bekliyorum seni seviyorum bahar abla ♡♡♡ ^^

    YanıtlaSil
  2. Mayis'a cok anlam yuklemisler ay iste ya ne kasiyorsunuz:))

    YanıtlaSil
  3. yemekler çok guzel görunuyorrrr afıyet olsunn parfum konusuda ayrıca çok anlamsız geldı bana enteresan bırdurum bende guzel kokmayı severım çok çok parfumum var benımde özellıklee kokuya çok hassasım buruk şehırde yaşayanlara Allah kolaylık versın ben ılçede olduğum için heryeree yuruyerek gıdııyoruzz ter kokusuu alkol kokusuu aynen çok hoş olmuyorrr emeğınıze sağlık yıne çok guzel paylaşım olmuşşşş:)

    YanıtlaSil
  4. afıyet olsunn yemekler çok lezzetlı görunuyor yazıdaa çok guzel olmuşş enteresan geldı banadaa kım guzel kokmak ıstemezkıı:)

    YanıtlaSil
  5. Yemekler super gorunuyor. Tatil iyi denk gelmis. Bu arada konu dışı olacak ama 5 mayis hıdırellez. Dileginiz varsa hatirlatayim dedim de;)

    YanıtlaSil
  6. Bahar hanm merhaba,
    Ben parfüm kokusundan rahatsız olanlardanım.Minibüse binince yada kapalı mekanlarda herkesin parfüm kokusu birbirine karışıyor ve havayı bozuyor.Zaten biraz araştırınca sizde parfümlerin insan sağlığına ne kadar zararlı olduğunu göreceksiniz.Koku benimde hassas olduğum bir konu güzel kokuları bende severim ama yapay kokuları değil.Dediğiniz gibi alkol ve ter..vb. kokuları elbette çok rahatsız edici ama kişi parfüm kullanıp kendinin güzel koktuğunu sanırken bir başkasının içini bayabiliyor.
    Bu arada minibüslerde hemen cam açarak tepki vermeleri incitici olabilir haklsınız ama hergün aynı sorunu yaşayan biri artık kibar olmaktansa bu sıkıntıdan kurtulmak için tepkisini net belli ediyor olabilir.Sonuçta amaç zaten parfüm kullananın bunu anlaması.Sizde elbette alkol kokusuna tepki vermekte haklısınız.

    Vaktiniz olursa "Kokularla zihin kontrolü" konusunu bir araştırmanızı önereceğim.Yapay kokular ie insan beyninin nasıl yönlendirildiği anlatılıyor ben bir sağlık kitabının bir bölümünde okudum bu neden ile konuyla ilgili link veremiyorum.

    Bu arada gerçekten bir bayram havası var,afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  7. Alkol kokusuna değil de parfüme karışmaları tuhaf... iş yerinde karışmaları da Korelilerin ast üst ilişkisindeki katılığından mıdır ki ...

    YanıtlaSil
  8. Garip bir adet kendince bir mantığı da var ^_^ güzel kokmak fena mı yani o çok beğendikleri Amerikalılar da parfüm kullanıyor :D Ablacım o istiridyeler harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  9. Bahar abla blogu bıraktın mı neden yazmıyorsun ?

    YanıtlaSil

Yorumunuz onaylandiktan sonra gözükecektir