12 Ağustos 2013 Pazartesi

Havuzda biri mi var ?

Geçmiş bayramlarınız mübarek ola , kutlu ola =) 
Nasıl geçti oralarda bayram bakalım ?

Hafta içi hiç bayram havası hissetmesem de , hafta sonu kayınvalideyi ziyarete ve gezmeye gittiğimiz için ucundan birazcık da olsa kurtardım sayılır ...  Hani kayınvalide'ye ''bugün bayram ver elini öpeyim anne '' deyip elini başıma götürmedim ama ...

Pazar günü Dori'yi yüzmeye götürdük =) Yağmur mevsiminden dolayı 1 buçuk ay dışarı çıkamadı garibim ,şimdi de dışarsı kaynıyor diye ben çıkartamıyorum , yazık sıkıntıdan orta yerinden çatlayacak diye onun için böyle bir süpriz hazırladım ...

 


Küçük ve orta ırk köpekler için yapılmış Joy Dog Plaza'ya gittik. Seule çok yakın . Böyle yerler malesef Seulun içinde olmuyor . Arabayla 1 saat kadar sürdü. 


Ev köpeği besleme oranı çok yüksek olduğu için Kore'de hayvan hastaneleri ve böyle köpek parkları da azımsanmayacak kadar çok var . Önümüzdeki yıl Seul hayvanat bahçesine de köpek parkı açılacak . 


Böyle yerlerin amacı hayvanlar istedikleri gibi tasmasız koşsun oynasın ,atlasın zıplasın diye . Çünkü şehir içinde sokağa çıkarttığınız zaman tasma ile gezdiriyorsunuz ve sen nereye çekersen o da oraya gitmek zorunda kalıyor senin tempona uyarak . Halbuki hayvanın doğası gereği enerjisi yüksek ve atması gerekiyor.



Su kapları ve buz kutusu .. Hayvanların suyuna buz katabilelim diye hazırlamışlar ...


Bizimki Dori'yi Doberman sandı heralde atla atla deyip duruyordu o barikattan . 


Manzara fevkalade ,ah bir de kavuran şu sıcak olmasaydı ...


Çok köpek vardı ama aşırı sıcak diye hepsini klimalı içerdeki kafeye götürmüştü sahipleri.


Hmmm... I live coffee?  make sense indeed!...  


Havuz sadece ağustos ayı boyunca kullanıma açık ....  üşürde hasta olur hayvancıklar diye =) 
Havuza girmeden önce patilerimizi burda yıkıyoruz ..

Veeeee havuzdayıııız!!!!!


Dori ilk defa havuza girdi . O yüzden başta çok korktu . Can havliyle çırpındı , korkudan yavrunun boğazından hırıltılar çıktı yahu ...... Soktuk çıkardık bir kaç kere , alıştı sonrasında... Bakın nasıl yüzmüşüz biz =) 




Sudan çıkmış köpek balığı =) 



Yorucu bir günün ardından böyle atıverdi kendini yerlere ....

Dori benim için çok çok özel ... Evlat diyemem çünkü köpeğine kızım oğlum denmesini pek tasvip etmiyorum ama aileden biri kesinlikle . Kimse onun kadar sevgi dolu olamaz .. Sabah yatağımın kenarında ben uyanana kadar bekliyor . Ağladığım zamanlarda yanıma geliyor kucağıma çıkıyor ben yanındayım der gibi.  Evde bir ses bir nefes , onunla konuşuyorum ben ... Dışarıdan eve girdiğimizde sevinçten çıldırıyor . Kesinlikle sevildiğinizi hissettiriyor .... En fazla 15 yıl yaşıyorlar ve biz 2 yılını beraber doldurduk zaten . Umarım bu 13 yıl içinde mutlu edebilirim yeterince onu .   Bir köpek kadar bile olamayan öyle insanlar tanıdım ki.   

Kayınvalidem hamile kalınca Doriyi at diyor .. (birine ver) ...  Verir miyim ben ? 

11 yorum:

  1. Çok tatli maasallah. O havuz ona buyuk gelmistir. Ama iyi aktivite olmus. Cogu doktor ev hayvanlarina karsi cikmiyor. Tabii ki gerekli testler yapildiktan sonra. Dori iyi bir baby sitter olabilir belki:)

    YanıtlaSil
  2. tesekkur ederim =)
    hayvanın tüy dökmesi yüzünden burda bebek olunca iyi gözle bakmıyorlar . Cocuğun boğazına kaçar tüyü diye . Ama Dorinin cinsi zaten ne havlıyor ne tüy döküyor . 2 senedir bir kere bile tüyünü döktüğünü görmedim. Zaten bebek olması durumunda Dori'nin ulaşamayacağı yüksek bir beşik alacağız . Ben tedbir konusunda çok hassasım . Her konuda önce tedbir almak manyak bir huyum .
    Hayırlısı inşallah .
    ayrıca olumlu yaklaşımınız için tekrar teşekkür =)

    YanıtlaSil
  3. Hamile kalinca deyince ben dori hamile kalinca anladim hahahah
    ta ki alttaki szeyneponun yorumunu okuyana kadar hahaha
    saflik had safhada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dori hem erkek hem de kisirlastirildi hamile kalma sansi pek yok gibi :)

      Sil
  4. Masallah cok tatli :)) Bahar Hanim facebook sayfanizi kapattiniz mi? Cok takip ediyordum ama bulamiyorum artik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayir kapali degil . ama 18 yas siniri var :(

      Sil
  5. Senin de bayramın kutlu olsun bahar abla :)
    Köpeklerden çok korkardım eskiden süs köpeği bile olsa görünce yolumu değiştirirdim ama senin Doriyi çok sevdim çok şeker =)
    bahar abla Dorinin cinsi ne ?
    burdan bakılınca bile dorinin senin için ne ifade ettiği az da olsa görüyoruz nasıl ayrılabilirsin ki :)

    YanıtlaSil
  6. https://www.facebook.com/Seulme

    YanıtlaSil
  7. Allah Dori'ye sizinle birlikte uzun omurler versin ~~ Eski yazilarinizda Dori'nin sudan korktugunu yazmistiniz dedim bu hayvancagiz korkmuyor mu nasil girdi havuza, kii sona gelene kadar ... Megersem ilk girisiymis ..Buarada iyi cabuk alismis ..
    Dori icin bunu dusunmeniz ,yapmaniz nekadar dusunceli bir insan olgunuzu gosteriyor Bahar abla ..Kopeginiz kadar olamayan insanlarla birakin Allah ilgilensin ..Siz havale edin yeter ..Dunya birgun degil yaa ..Buyuzden uzulmeyin ^___^
    Kendinize iyi bakin ~~
    Nurhayat DOGAN

    YanıtlaSil
  8. Valla son cümlene katılıyorum. Ben de uzun yıllar önce köpek sonra da apartman hayatına geçince kedi besledim. O zamanlar en iyi dostlarım onlardı her ne kadar yakın arkadaşlarım olsa da... Bu çocuğun boğazına kıl tüy kaçması mevzusu türkiye'de de var ama önlemini alıp, bakımını düzenli yaptırırsan bir sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Çünkü gelişmiş ülkelerde her evin kedisi köpeği var ve çocuklarıyla bile aynı yatakta yatırıyorlar.

    YanıtlaSil

Yorumunuz onaylandiktan sonra gözükecektir