7 Ağustos 2013 Çarşamba

Yumi'nin Yeri (1)

Hadi bakalım önlüklerinizi takın ,yemek yapıyoruz ! ...

Malzemelerimiz : 

Dddavuk eti kemiksiz .
Susam yaprağı 
Soya Sosu 
Gochujang (Kore salçası) 
Ezilmiş Sarımsak 
Susam Yağı
Soğan ,Havuç 



Soğan ve havuçları kafamıza göre doğruyoruz
Tavukları ve Susam yapraklarını da aynen . Susam yapraklarını çok ince doğramayın ,zaten piştikçe eriyor iyice kaybolmasın .... 



Bir kaseye 2 kaşık kore salçası , kafanıza göre sarımsak , ne kadar acı olmasını istiyorsunuz o kadar kırmızı biber , susam yağı 1 buçuk kaşık yeter, soya sosunu ben yine kafama estiği kadar koyuyorum ama siz en fazla 3 kaşık koyun . Hmm ne kaldı geriye ? 


Böyle tencereye alın . Davuklar en altta kaldı .. 


Böyle bulamaç yapın. İyice karıştırın. Sosu tamamen eklediğinizde sos kasesine biraz su ekleyip üzerine dökün , kuru olup yanmasın ... 




Buda sonuç .... 15-20 dk yüksek ateşte pişirdim.  Yapraklar yanmadı ama resmin renk ayarından siyah (yanık) gibi gözükmüş.... 

Benim yemek anlatımımda bu kadar olur işte ...  Bu yemeğin adı 닭볶음 . Dalg-bokkgeum . Türkçe meali Tavuk sote


Bu da Kore usülü atıştırmalığımız ... Kokusu 50 metre öteden burnunuzu düşürme garantisi. 
Adı 황태 Hwang Dae . Kurutulmuş balık .  Kore salçasına batırarak yeniliyor . Sojunun yanında . 


Bu da yemek bekleme halimiz . Eller toplanmış böyle usluyum demek . Bana da ver ondan diyor yani. 

Susam yaprağı kolay bulunur mu Türkiye'de ? Susam yaprağına alternatif olarak ne kullanabilirsiniz bilemiyorum çünkü yemeğe kendine özel kokusunu verdiği için işin özü onda . 


12 yorum:

  1. Bahar abla,ellerine sağlık.İlerde Koreye geldiğimde bu tavuk soteden yapabilirim.Tarifin baya yardımcı olacak,notumu aldım bile ^^ afiyet olsun

    YanıtlaSil
  2. Cok tesekkurler. ^^ Bu seri hep sursunㅋㅋ

    YanıtlaSil
  3. merak ettim vallahi tadını keşke burdada yapamı mazleme bulması kolay olsa :) bu arada söylemeden edemicem blogunun düzenii ''HARİKA'' ötesi olmuş.senin işinide kolaylaştırmıştır inşallah :)

    YanıtlaSil
  4. Eline saglik ayrica kimse icin moralini bozma.kendine iyi bak

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık Bahar ablacım ^.^

    YanıtlaSil
  6. Bahar abla !! Yemek harika gozukuyor(istah açıcı) yalnız ben yaparsam boyle olur mu bilemiyorum >__<
    Ellerine saglık ~~
    Ayrıca iltifat icin degilde, anlatimin gayet normal bence ^^
    (Cok resmi olunca insan he he diyip indiriyor sayfayi asagı ..Ama seninki gayet iyi okutturuyor (Masallah) )
    Unutmadan bugun bayram ^^ 이드 무바락 유미 언니 ㅋㅋㅋ (Yanlısım varsa affedin ㅋㅋ)

    YanıtlaSil
  7. ıımmmmm baya lezzetli görünüyor ,ellerine sağlık ablam.
    dorinin o haline bayıldım pek şirin görünüyor:)

    YanıtlaSil
  8. biliyor musun blog sahibesi değilim ama hergün mutlaka ziyaret ettiğim 3 blogdan birinin sahibesi sensin..
    blogunu kaldırdığını gördüğümde o kadar üzülmüştüm ki..sankı bir arkadaşımı kaybetmiş gibi olmuştum..yapılan yorumları bende okuyor çoğunu çocukça ve hasetle yazıldığını görebiliyordum..senı bu kadar yıprattığını inan ki hissetmiştim..blogun kapalı oldugu halde el alışkanlığı yıne girdım yenı blog açtığını şimdi gördum çok mutlu oldum..ataların bi sözu var der ki ; uslübu beyan ayniyle insan..herkes söyledıklerı ıle tartılır ve en önemlısı herşey değerini bilenin yanında kıymetlidir..ben blogunu ve seni severek takip ediyorum..pirelere kızma artık ki emeklerin yorgan misali yanmasın..bakii selamlar..gül..

    YanıtlaSil
  9. merhaba cok tesekkur ederim guzel yorumlariniz icin =)

    YanıtlaSil
  10. tekrar senı gordugume çok sevındım Bahar abla :) yemek leziz görunuyor. ellerıne saglık :) kimchi yi çok meral ediyorum ben. eger onu yaparsan çok mennum olurum. malzemelerı Turkıye de rahatlıkla bulunabılır dıye dusunuyorum. bır bırımızı tanımıyor olsak da ben senı çok sevdım. ınsanlar sureklı elestırır ama icraatları yoktur. tekrar acmana çok sevındım. senı bılen bılıyor Bahar abla. sen çok guzel bır şey yapıyorsun bence :) FİGHTİNG! :)

    YanıtlaSil
  11. bahar abla,nasilsin?
    jeju tatilin umarim guzel geciyordur..bahar abla bu aralar kimchi yapmak istiyorum da,internetten bazi tarifler buldum..맞 과 무 과 우이 김치 ydi bulduklarim...turklerin yaptiklari var bir de koreli lale ablanin yaptiklari var..ben marul bulamazsam lahanayla yapsam olur mu ki?senin yaptigin tarifi benimle paylasir misin?hic salatalik kimchi yemedim sadece marul kimchi yedim,bu ilk denemem olacak ..becerebilir miyim diye dusunuyorum..bir de hani disarda 1-2 gun bekletiliyor ya..burasi cok sicak bir ulke acaba buzdolabinda mi bekletsem?nasil yapmaliyim?..tavsiyelerin var mi?tesekkur ederim ^^

    YanıtlaSil

Yorumunuz onaylandiktan sonra gözükecektir