31 Aralık 2013 Salı

Bir midye versem ?

Yılın son yazısı geliyoooorrr , hadi bakalım :)

Eskiden yeni yıla ne yaparak girersen bütün yılın öyle geçer derlerdi. Bende saf  inanırdım .. geceyi uyuyarak geçirmeyeyim sonra bütün yıl uyurum diye kapanan göz kapaklarımı açamaya uğraştığım çaba ile şimdi bir ülkeyi kurtarabilirim. 

(biz yemek yerken masanın altından acaba bana da ordan birşey düşer mi diye göz atan dorim )

Yeni yılın son gün batışını ve ilk gün doğuşunu görmek için toplanan bir çok gruplar var burda.  Haberlerde güneşin batış- doğuş saatlerini veriyordu bugün ...Bir ara 07:45 güneş doğuyor gibi ifadeyi görünce aha namaz vakitlerini de verir oldu tamam artık diye anlık bir sevinç dalgası yaşadım .


Daha önce hiç ızgara midye yememiştim. Pek midye ile aram yoktur . Midye ile ilgili tek hatırladığım anım , teyzemlerle midye ekmek arası yemeğe gittiğimizde ısırdıktan sonra iğrenç birşey söyleyip herkesin o anda iştahını kaçırdığım ve ellerindekini bırakmalarına sebeb olduğum için içten içe suçluluk duyuyor olmamdır . Belkide bu yüzden midye tramvası oluştu bende ve bu kadar deniz ürünü ve midye ile dolu bir ülkede ancak 4. yılımda yemeye geldim .. hihaheha.... 




Yalnız midye tramvamı atlatmam 5 dakika dahi sürmedi... O kadar lezzetliydi ki restoranttan çıkana kadar papağan gibi 'biz niye daha önce hiç gelmedik ki ' deyip durdum.   Tek olumsuz yönü büyük olanların içi hafiften kumluydu yerken ağzına geliyordu .  
Asyalıların deniz ürünlerini canlı canlı pişirip yediklerini biliyorsunuzdur . Özellikle karidesler bu konuda çok muzdaripler. Deniz ürünü restorantlarının önünde mutlaka dev akvaryumlar bulunur ve sipariş geldiği zaman akvaryumdan alınıp pişirilir .  Evde Kore yemeği yaptığımda elbette canlı atmıyorum , hem vicdanım el vermez hem de ödüm kopar canlı bir karidese yengeçe dokunmaya (ölüsüne de eldiven takıp 50 metre öteden dokunuyorum zaten) .... Ama dışarda yediğinizde pek seçim alternatifiniz olmuyor . Zaten korelilerin önünde ''ayyy yazık , çırpınıyor canlı canlı atılır mı '' derseniz bi taraflarıyla gülüyorlar size . Bakış açısı farklı , inanış farklı  . 



Deniz ürünü restorantının olmazsa olmazı ... Yosun çorbası ... Biz çok severiz.  Bedava geliyor masaya ve istediğiniz kadar tekrar tekrar dolduruyorlar ... 


Hepsini silip süpürdük bir tek salyangoz kaldı ...  Asla ağzıma sürmem kategorisinde olan şeylerden biri.


Folyoyo sardığı başka çeşit midyeleri ise en son açtı  ahjussi.  Folyoya sardığından mıdır bilmem yumuşacıktı midyeler ... Kabuklarını elime aldım kokladım , mis gibi deniz kokuyordu .. Ben denizi çok severim. Halbuki ateş grubundanım ama .. 

Yeni yıl için umutlarınız , beklentileriniz , hayalleriniz var değil mi ? 2014 sayısı aslında hala bana çok yabancı geliyor ,nereden sonra yabancılaştım sayılara bilmiyorum . Hatırladığım en son annem ve kuzenlerimle 1900'lerin son yıllarını kutladığımız zamanlar .. Sanırım zaman çok hızlı geçmeye başlayıp hızına bizi de katınca nerde saymayı bıraktığımızı unutuyoruz ....  

Sevdiklerinizin yanınızda olduğunu farkında olabileceğiniz, güzel bir yeni yıl gecesi diliyorum . Muhtemlen yarında bununla ilgili birşeyler karalayacağım ama evde olmayacağımız için yazamayabilirim de :) 

B a hЯ

4 yorum:

  1. Dori muhtesem ya! Boyle kuzu gibi bakana verilez mi? Midyeyi ben de severim ama bu sekilde pisirilmesi biraz uzak. Daha zararli (yagda kizartma gibi) pisirme bicimleri daha lezzetli geliyor. 2014 e yabanci hissetmeniz bana bir kitabi hatirlatti 'Bayilmisim kendime geldigimde 40 yasindaydim' sanirim adi buydu. Insan aynen oyle ne zaman yillarin gectigini anlamiyor. Ben de size ve herkese zamanin tadini cikarabildiginiz, sevdiklerinizle ve saglikla dolu bir yil diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ablacim sanada mutlu yıllar :) blogunu tesadüfen gördüm takip etmeye başladım. Hergün bakıyorum artık yeni yazı varmı diye . İnşallah hep böyle yazarsın . :)

    YanıtlaSil
  3. Dori çok tatlı çıkmış :) ♡
    midyeyi çok severim ama bu şekilde hiç yemedim.
    Vay be istediğiniz kadar yosun çorbası iyiymiş. Sudan bile para alan yurdumun restorant sahiplerininde öğrenmesi gerek bunu...

    YanıtlaSil
  4. Bir Türkün bursa yaşaması zor galiba

    YanıtlaSil

Yorumunuz onaylandiktan sonra gözükecektir