7 Ocak 2014 Salı

Line Korece Grubu

Merhabalar

Sanırım güne biraz hüzünlü başladık ... En azından ben biraz öyleyim. Aslında baksan Lee Teuk kim onu bile bilmiyorum ama empati manyağı olduğum için sanki acısını hissediyorum ucundan da olsa ...  İnsanın sadece tek bir aile bireyini dahi kaybetmesi ağır bir acı , sonsuz bir özlem olurken , 3 aile bireyini hemde aynı anda acı bir olayla kaybetmek kesinlikle dayanılmaz olmalı . Umarım sabır ve metanetli olur . Umarım bu onda kapanmayacak , telafi edilemeyecek yaralara sebebiyet vermez . Konu ile ilgi face sayfamda yazdığım açıklamaya burdan bakabilirsiniz.


Arkadaşlar Line'de blog adına bir Korece hesabı açtım . Seulmekorece olarak aratırsanız bulabilirsiniz. 
Vaktim oldukça burada kendi tarzımda korece notlar paylaşmayı ve soruları olanlara (korece hakkında) cevap vermeyi düşünüyorum ... 

Facebook sayfası açmakla açmamak arsında gidip geldim ama zaten yürüttüğüm bir hayran sayfası olduğu için ikinci de yürütmek zor oluyor . Ayrıca  Facebook hesabımı , kakaotalk hesabı soran , eklemek isteyen bir çok okuyucu oluyor ama ben malesef  sadece ailem ve yüz yüzüze tanıştığım insanlardan başkasını eklemeyi sevmediğim için hep geri çevirmek zorunda kalıyordum . Line'de bir hesabım olursa bunun yerini tutar ve kimseyi kırmamış olurum diye düşündüm. 

Yalnız lütfen : 


  • Line'de açtığım hesabın timeline'ında sadece korece ile ilgili notlar ve resimler paylaşacağım . Korece öğrenmiyorsanız , öğrenmeye ilginizde yoksa eklemesenizde olur . Çünkü orda ayrıyetten Kore ilgili ilgili haber, resim ya da konu paylaşmayacağım


  • Elbette selam verip hal hatır sorabilirsiniz , sevdiğim yazar beni facebookta ekledi ve selamıma cevap verdi diye sevinçten aklımı kaçırmıştım . Ama lütfen sürekli sohbet etmek için mesaj yollamayın . Ya da kore ile ilgili sorular sormak için . Bunun için askfm sayfamı kullanabilirsiniz. 

  • O an uygun olmuş olabilirim ve mesajınıza cevap vermiş olabilirim ama bir dahakine uygun olamayabilirim , ya da gelen mesajların fazlalığından yanıt veremeyebilirim. Yahut cevaplayacak modda olmayabilirim.  Geçen cevaplamıştı da şimdi niye cevap vermiyor bir tarafı kalktı diye düşünüp bana kinlenmeyin. 


  • Bunu altını çizerek söylüyorum hazırladığım fotorafları veya notları bloğunuzda , facebook sayfanızda orda burda paylaşabilirsiniz ama lütfen üstündeki blog adresini silip kapatmayın ve alıntı olduğunu yazın çünkü ben onlar için kafa patlatıp  emek harcayacağım , doğru mu diye eşime kontrol ettireceğim .


  • Eşimde yardımcı olmak istiyor . Kendisi de bir line hesabı açacak ve korece hataları düzeltmede yardımcı olacak . Kim bilir belki ilerde görüntülü konusma bile yapabiliriz düzenli takip edenlerle. 


  • Her hangi bir saygısızlık yapanı engeller ve silerim . Boşuna yorulmayın kimse için sinirimi bozmaya niyetim yok . 


  • Yazdığım  korece notlarda ya da türkçe anlatımlarında  ufak tefek hatalar olabilir , mükemmelim, kahretsin ay çok bilgiliyim gibi bir iddam yok kesinlikle. Kibar bir dille düzeltmenizde problem yok . 



Şimdilik bu kadar :) ...

6 yorum:

  1. Guzel bir fikir line hesabim yok ama indirecgm kendi kendime drslerden vakit buldukca korece ogrendim tatillerde,Kosnet sitesi miydi adini unuttum sanirim resmi bir site sesli ve yaxili teste katildm %69 du sonucu.ama Ben sinavi basit buldum.topik'e hazirlanmk istiyorum eger Tus'tan vakit kalirsa,ama hic bir zmn koreceyi birakmak istemiyrm ruyalarda bile korece konusuyorm ing ve arpcadan snra (*^-^)

    YanıtlaSil
  2. açıkçası kendi adıma çok sevindim çünkü korece öğrenmek istiyorum şuanda kursa da gidiyorum ama en çok insanın kendi çaba harcaması gerekiyor öğrenmek için teşekkürler emeğiniz için böyle güzel bi eylemde bulunduğunuz için, yakında bu gidişle Türkiye nin Kore ayağı siz olacaksınız şube filan açıp işletiyormuşsunuz, organizasyon şirketi gibi......;D

    YanıtlaSil
  3. Abla aramalarda seulmekorece yi bulamadm :(

    YanıtlaSil
  4. Abla aramalarda seulmekorece yi bulamadm :(

    YanıtlaSil

Yorumunuz onaylandiktan sonra gözükecektir