27 Ocak 2014 Pazartesi

Yine bir film :)

Bu sıralar çok melankoliğim . 
Sebesiz kırılıyorum insanlara , bir de hasta oldum üstüne.. Ne zaman  bir süredir hasta olmadım diye aklımdan geçse hemen ardından aklıma gelen başıma geliyor . 
Mevsim yavaş yavaş değişiyor ya benim bünyem, pisikolojim ,benliğim alt üst oluyor her mevsim değişiminde Neden bu kadar beni etkilediğini bilmiyorum . 




Daha önce sanırım milyon kere söylemiştim ben ve eşim film tutkunuyuz diye ... 
Kore draması pek seyretmiyorum ama filmleri ilgimi çekiyor .  Filmleri daha bir evrensel oluyor klasik kore tarzı dizilerine nazaran . (Gerçi dizilerde el ele tutuşmayı bile hayal etmeye utanan çiftler olurken, filmler de ise çok fazla cesur olabiliyorlar ) 


Orda bulunmadığım 4 yıl içinde ne kadar değişti bilmiyorum ama karşılaştıracak olursam Kore'de ki hem sinemalar hem abur cubur menüsu çok daha mükemmel . Ayrıca çok ucuz Türkiye'de ki sinemalara göre .2 kişilik  bir menüyü resim de de gördüğünüz gibi 10 bine alabiliyorsunuz. 

En kötü yanı , film arası mola olmaması .  2 saat bazen 3 saat koltuğa yapışıyorsunuz ... Özellikle o yüzden artık eşime kenarlardan koltuk seçtiriyorum yoksa ortada oturunca tuvalete kalkmayı yemiyor gözüm ve patlıyorum film bitene kadar . 


Soldaki orginal (sade) mısır , sağdaki peynirli. Soğanlı ve karamelli de satılıyor .  Vallahi dün o buzlu kolayı içtim diye hasta oldum bugün emi . 

Sabah dersten önce doktora gittim , artık doktor bey sormuyor bile ... Biliyor neden geldiğimi , direk ilacı yazıyor . heheh  

.
Bu filme gittik.  Muhteşemdi diyemem ama sıkılmadan seyrettik. Güzeldi . Boş vaktiniz varsa izleyebileceğiniz bir film.  Son sahnelerinde ağlamayayım diye kendimi çimdikledim, resmen boğazım düğümlendi bir ara. 


Bu bizim eşimle gittiğimiz filmlerin afişlerini alıp yaptığım bir dosya .. İlerde çocuklarıma gösteririm diye biriktirmeye başlamıştım ama sonra çok salak bir fikir gibi geldi, saklaya saklaya film afişlerini mi sakladın dedim kendi kendime .. Ama biriktirmeye devam ettim çünkü afişlere baktıkça O anın duygularını tekrar yaşamaya başlıyor insan . Mutlaka gözümde ya filmden bir sahne ya da filme gittiğimiz günden eşimle bir anımız canlanıyor belleğimde... Çok var aslında dosyanın içinde, tek tek göstermedim. 

Sizin topladığınız bir şeyler var mı bakalım ? :)


9 yorum:

  1. Evet bende gittiğim filmlerin fişini saklarım hep ve kiminle gittiysem fişin arkasına o kişinin filmle ilgili duygusunu yazdırırım. Ilerki zamanlarda o fişlere bakıp hem arkadaşlığımızı yaad etmiş olurum hemde o anki ortamda bulunduğum durumu hatırlarm.

    YanıtlaSil
  2. Ben ani olabilicek her seyi saklarim minik minik kutularim var yil yil kutularim ayrica biletleri hatta bazi faturalari da gunlugume zimbalarim 23 yasindayim ama hala gunluk tutarim ahahha

    YanıtlaSil
  3. Beni de mevsim degisiklikleri cok etkiler. Galiba bazi minerallerin eksikligi buna sebep oluyormuş.Hastalanmanıza üzüldüm gecmiş olsun.
    Film afişleri arşivlemek çok iyi bir fikir. Gectigimiz aylarda kimdi hatırlayamadım ama biriktirdigi 30 veya 40 yıllık afislerin sergisini acmisti. Bu arada atıştırmalıklar cook cekici:)

    YanıtlaSil
  4. bilet koçanlarıyla ilgili özellikle eşimin gençliğinden gelen bir takıntısı var (eski filmlere ne zaman gittiğini bilmek ve bunun üstüne muhabbet etmek çok eğlenceli geliyor bana). eşimle sevgili olduktan sonra ben de bu takıntıya ortak oldum ve daha sonra eşimle gittiğimiz şehir ve ülkelerin uçak bilet koçanlarını da saklamaya başladık. bu sayede o biletlere bakıp gittiğimiz yeri ve yapmış olduğumuz tatil yada gezileri hatırlıyoruz çok eğlenceli oluyor :) afişleri saklamanız da ayrı bir güzel olmuş :D :D bu arada geçmiş olsun umarım en kısa sürede iyileşirsiniz...

    YanıtlaSil
  5. sinema biletlerini, gittiğim sarayların-müzelerin giriş biletlerini, deniz otobüsü biletlerini, gittiğim şehirlerdeki şehir içi otobüslerinin biletlerini topluyorum. elime geçen her çöpü diyebiliriz aslında. :p bir de lisedeyken derste yaptığımız konuşmaları saklıyorum.
    çöp diyorum ama hepsi hatıra sonuçta, onlara bakarak bunu bunu yapmışım demek çok hoş oluyor.

    YanıtlaSil
  6. alınganlık yengeç burcundan geliyor .Aşırı duygusal oluyoruz biz yengeçler:)Benim ay burcum da yükselen burcum da yengeç:D kaçışım yok yani^^

    YanıtlaSil
  7. Siz sorunca hatırladım.Gittiğim sahillerden topladığım ilginç renkli taşları saklıyordum....

    YanıtlaSil
  8. Neyi biriktirmiyorum diye soylesem daha kolay olacak sanki.Hatirlamak istedigim veya guzel bir gunden arta kalan herseyi biriktiririm.Bu kimi zaman bir bilet olurken kimi zamanda sakiz kagidi ve ya cikolata ambalaji falan.Onlara bakio o gunleri hatirlamak cok hosuma gidiyo.Ama bazende dusunuyorum gecmise bagli olmak mu bu.Neyse ne iste.Ben bunu yapmayi cok seviyorum

    YanıtlaSil
  9. :D koreye gittiğimde bir defter tutmayı düşünüyorum. ilk 1 ay gittiğim her yeri biletleri vs. yapıştırırım herhalde. :)

    Bu arada Bahar Abla pek çok kez hastalandığını fark ettim. Türkiye'deyken de mi bünyen bu kadar zayıftı yoksa Kore'nin iklimine havasına daha bünyen adapte olamadı mı? Yada başka bir sebepten mi? Umarım biran önce iyileşirsin. Çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil

Yorumunuz onaylandiktan sonra gözükecektir