Hello Hello
Kimçiniz ve susam yağınız varsa kesinlikle yapabileceğiniz bir yemek !
Kore'de kesinlikle çok yenen bir yemek .
Kore'de kesinlikle çok yenen bir yemek .
Susam yağını kore ürünleri satan marketten de temin edebilirsiniz .
Kimçi taze yeni yapılmış olmamalı .
Kore marketinden
böyle boggum kimçi paketleri bulabilirsiniz.
Bu paketlerden alırsanız zaten doğranmış olacak ,ekstra bir işleme gerek yok
ama kendi kimchiniz ile yapacaksanız ufak ufak doğarayın kimçileri
Tavaya susam yağı dökün ve kimçiyi koyun biraz çevirin ateşte .
Diğer tarafta yumurtamı pişirdim .
Yumurtam daha sonra pişince beyazı sarısının üstünü kapattı , istediğim güzel görüntü çıkmadı ne yazık ki
daha önceden pişirdiğiniz pilavı ekliyoruz . pilav ılık olursa daha lezzetli oluyor .
Pilavı mutlaka kore usülü pişirin ,çünkü içine yağ katarsanız çok yağlı ,(susam yağı da ekleyeceğiniz için) tuz katarsanız çok keskin olur tadı .(kimçiden dolayı) .
Pilavı ekleyip karıştırdıktan sonra ,üstüne ton balığını ekliyorsunuz . Benim kullandığım ton balık boggum için yapılandan balıktı ,normal ton balıktan biraz farklı ama bildiğiniz ton balığı kullansanızda OK !
Ta Taaam :)
Yalnız kimçileri büyük doğramışım .
Daha ufak doğranması gerek
Birde aslında bu kadar turuncu renk değil. Resim çekerken yanlışlıkla filtreye bastım rengi böyle oldu.
Öyleyse malzemeler neymiş :=)
Kimçi
Ton balığı
Susam yağı
Pişmiş pilav
Miktarlarını kafanıza ve el becerinize bırakıyorum :)
off off off...çok lezzetli görünüyor.keşke kimchimiz olsaydı:( daha önce mektup arkadaşımdan kore lahanası tohumu istemiştim ama bulamamıştı.annem bahçede yetiştircem diye tutturmuştu:D ellerine sağlık ablam çok güzel görünüyor(: bigün Kore'ye gelebilirsem senin elinden yemeği çok isterim ki önce seni görmeyi istiyorum^^
YanıtlaSilCanım benim hamarat ev hanımı ne güzel mamalar yapmışsın.Ellerine sağlık.Biz ton balığı yemiyoruz konserve olduğu için ama büyük bir balığı ayıklayıp yapasım geldi fakat kimçi nasıl yapılır bilmiyorum?Bloguna bir bakacağım eğer bulamazsam bir günde kimçi yaparsan tarifini paylaşmanı çok isterim çünkü ben ekşi-acı tatları seviyorum.(Normal acı:))) Kimçi'nin de bir çeşit turşu olduğunu sanıyorum.
YanıtlaSilhmm değişik bir tarif Türkiye'de bulursam denemek isterim. Size de afiyet olsun :)
YanıtlaSilellerinize sağlık, tarif güzel de kimchi nerden bulacağım ki..büyük marketlerde satılıyor mu? ben şimdiye kadar rastlamadım.
YanıtlaSilnerde rastlamadiniz ? koredeyseniz butun marketlerde var buyuk olsun kucuk olsun ... turkiyedeyseniz markette yoktur elbet ancak uzak dogu yemeklik urunleri satan bir yerde bulabilirsiniz.
Sileski bloğunun takipcisiydim face sayfanında öyle
YanıtlaSilkendim blog yazmaya ara verince senide kaybettim
dün akşam birden aklıma geldin google sağolsun
burda buldum seni ve çok sevindim tekrar yazdığına
bu arada yemekte çok güzel görünüyor
ellerine sağlık:)
tesekkur ederim yorumlar icin :) kimchi tarifi bu blogumda vermedim , belki daha sonra insallah :)
YanıtlaSil