17 Aralık 2013 Salı

Populer Sorular 2

Aslında bugün yazmak istediğim konu bu değildi ama farem kafayı yediği için faresiz resim yüklemeye çok üşeniyorum..  Ara ara populer sorular kısmını dolduracağım için bugün böyle olsun dedim.

Kore'ye neden gittin, Eşin Koreli mi, Nasıl tanıştınız , Eşin Müslüman mı ?

Kore'ye neden geldim ?  Aslında hiç böyle olacağını ummamıştım .. Yani evlenipte Yabancı bir ülkeye yerleşmek , herşeyi arkanda bırakmak .... 
Belki de hiç ummadığım için başıma geldi ...
Çünkü aşk insanı ummadığı yerden yakalıyor ve Allah , biz bihaberken bizler için başka planlar yapıyor ... 

Japon bir arkadaşımın beni japonca çok zor kendi başına öğrenemezsin , sen korece öğren ,o daha kolay deyip koreceye yönlendirmesiyle başladı herşey . Japonca Kurslarına bakmıştım ama uygulamaları çok saçma geldi bana ve çok pahalı . Dili bir bütün olarak öğretmiyorlar , konuşma, yazma ve okumayı bölüp hepsi için ayrı para istiyorlardı. Bu yüzden korece kursu ararken istanbul'da yaşayan koreli bir bayanla tanıştım . Haftada 1 gün özel ders almaya başladım . Bu arada kore ile bağlantılı bir firmada işe başladıktan sonra oldu bu ders alma olayı. 

Karakter olarak da değişikliğe, farklı şeylere ve bozulmamış kültürlere ciddi ciddi ilgim olduğu için korece öğrendikçe, iş yerinde hergün koreli müşterileri gördükçe 'neymiş bu kore gidip bir göreyim, hem orda korecemi geliştiririm dönünce müşterilerle daha kolay iletişim kurarım diyordum ' Senelik iznimde  uçak biletimi de alıp gitmeye karar verdim. 

Eşinle nasıl ,nerde tanıştın ? 
interpals diye yabancıların yoğun olduğu bir site vardı . Orda bir hesabım vardı . Şimdi eşiminde benim de yok . Sildik ikimizde . Orda aslında beni hayal kırıklığına iten bir çok koreliyle tanıştım . Kore'de tanıdığım kimse olmadığı için istiyordum ki bir kaç arkadaş edineyim beraber bir kahve içip bana kore hakkında yardımcı olabilecek birileri olsun istedim ama maşşallah saman altından su yüreten abaza doluydu . Bizim türkler göstere göstere çekinmeden abazalık yapar , koreli erkekler ise temkinli.  Daha ilk mesajında sana aşık oldum diyenler mi dersin , Kore'ye gelince gel benim evimde kal yalnız yaşıyorum diyenler mi, açık açık cinsellik ima edenler mi. Ben arkadaş aramıyorum sevgili arıyorum , buraya gelince sevgilim olmayacaksan yazma bana diyenler mi. Çirkin bir resim koyduğumda cevap vermeyenler , resmi değiştirip güzel çıkmış bir resim koyduğumda atlayanlar . Sonunda vazgeçtiğim sırada eşimle orda tanıştım. Biraz mesajlaştıktan sonra baktım ki hiç asılmıyor , saçmalamıyor , skypedan görüşmeyi teklif ettim. Böylece ben Kore'ye gitmeden 5-6 ay önce ara ara eşimle skype kamera ile konuşup ,O ingilizce ben Korece mi geliştirmeye çalıştık. 

O zamanlar sevgili değildik. Ama ne yalan söyleyelim hoşlanıyorduk gizliden . O çok kibardı , ne sorsam güzel güzel açıklayıp cevap veriyordu ama ben onun tipini pek beğenmemiştim .. hehehe ... 

Kore'ye gelince beni hava alanından almayı teklif etti, arabası vardı . ve beni alacak kimse yoktu .  Hava alanında gördüğümde ciddi ciddi aşık oldum , kamerada göründüğünden çok ama çok farklıydı . Anladım ki hiç ama hiç fotojenik değilmiş. Gerçekte ise çok farklı ... Bir de kibar feyzo kırmızı gül alıp gelmişti . Kalacağım yere giderken yolda arabasına kaç defa kustum ,araba battı tek bir defa bile yüzünü ekşitmedi, aksine ilaç almak için ordan buraya koşturdu . Birgün dışarda yemek yerken ben tuvalete gittiğimde cüzdanıma para doldurmuş ,ertesi günü fark ettim .Bu para nerden geldi, benim bu kadar param yoktu ki ! dedim.  Bu ne diye sorduğumda ''kız başınasın para lazım olur,hazıra dağ dayanmaz ,endişelendiğim için yanlış anlama  ''  dedi...   Kore'de kaldığım süre içinde beni etkileyen çok şey oldu , şuanki bugünümüze sürekleyen, bunların hepsini anlatmak istemiyorum , bize kalsın.  

Allah iki insanın kaderini birbirine düğümlemişse herşey o nizamda gelişiyor ... 3 aylık vizemin bitmesine , gitmeme yakın . Ciddi düşündüğünü söyledi , gitme dedi. İtiraf gelince tabi benim yelkenler de suya ... Vizemi uzattım ve gizli nikah yaptık . (o sıralar kayınvalidem karşı çıkıyordu o yüzden)

Yalnız bu süreç içinde beni çok yıpratan tek şey annemi düşünmek oldu .  Biliyorsunuz annem yalnız yaşıyor . Ya ben yokken bir şey olursa, ya çok yalnız kalırsa , zaten bir defa yaşıyoruz ayrı kalmaya değer mi? gibi şeyleri çok düşündüm. Ama ilerde ya onu yanımıza alırız ya biz gideriz diye içimdeki endişeleri bir şekilde susturdum.  

Eşin müslüman mı ?

Evet . Resmi nikah yapmadan bir gün önce Seul camisinde müslüman oldu ve ardından dini nikahı yaptırdık . 
Aslında evet diyorum ama açıkcası kelimeyi şehadet ve anlamı dışında henüz birşey bilmiyor . Ailesi müslüman olduğunu biliyor ama karşı çıkmadılar çünkü zaten kendileri bir dine mensup değiller. Ve çokta birbirlerinin hayatlarını kontrol etmeye hevesli bir aile değiller Allah'a şükür . Bir çok kayınvalide düğünden hemen sonra çocuk baskısı yaparken bizim kayınvalide 'koca insanlarsınız siz daha iyi bilirsiniz kendiniz zamanına karar verin'' diyor
Bu konuda şanslıydık  ... 

umarım çok sık sorulan sorulardan birine daha yeterli yanıt vermişimdir. 


29 yorum:

  1. Abla, çok romantik.... içim eridi resmen... çok iyi biriyle karşılaşmışsın umarım bende öyle biriyle karşılaşırım. ",
    genellem yaparsak hepsi böyle değil dimi? :( genelde yabancılara karşı cinsellikten dolayı mı yaklaşıyorlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. erkek her millette her yerde erkek . koreli şöyle yapar , amerikalı böyle diyemem . ama koreli erkekler de bizim türkiye'de olan kanı gibi yabancı , hele de sarışınsa ''rahat, geniş '' gözüyle bakıyorlar .

      Sil
    2. Mesela bizde evlilik öncesi ilişki yok fakat onlar da var... bu yüzden sorun çıkmıyor mu? bence korelilerin ki tensel aşk gibi tabi fakat böyle olmayanları da vardır herhalde... BU arada cevabın içi teşekkürler. ",

      Sil
    3. korelilerinkisi tensel aşk kısmına kesinlikle katılmıyorum. zaten biri sana ilk adımı seni yatağa atmaya çalışmak olarak alıyorsa bunun adı aşk değildir ki. Bizde neden bir kız evlilik öncesi cinsellik yaşamıyor? dini inancı , toplumun bakış açısı , baba korkusu ... Kore'de bunların hiç biri olmadığı için cinsellik konusunda bir tabuları da yok . Bir çok çift kadın hamile kalınca evleniyor . Tamam, etraf tarafından aman ne iyi etmiş denmiyor ama yine de kınanmıyorda . Cinselliği rahat yaşamaları yüzeysel aşık , tensel aşık oldukları anlamına gelmez ama .

      Sil
    4. Hımm, peki bilgilerdirmen için sağ ol. ",

      Sil
  2. Önceden de biliyordum ama bu yazın daha detaylı olmuş ^^ Çok güzel yazmışsın ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Daha önce de bahsetmiştin ama böyle espiri ve kendi görüşlerini katarak --kibar feyzo ehehe- detaylandırman çok güzel olmuş. Çok beğnedim canım yaa.. İş yerinde sıkıntılı sıkıntılı otururken gülümsettin keyfimi yerine getirdin vallahi ^^

    Kader işte bugün buradayız yarın neredeyiz kim bilir. Hayat da senin çizgini uzak topraklara çizmiş :) Umarım enişteyle bu güzel anılarınızı yıllar yıllar sonra gülerek hatırlarsınız. Sen interpals tanışmanızı anlatınca ben seni o zamandan beri tanıdığımı fark ettim biliyor musun :) Ben de o aralar üyeydim interpalsa ve tesadüf eseri ya senin yada eşinin yok yok durr eniştenin profini görmüştüm. Profilinde Yumi isimli bir kız 'Ben .....'nın nişanlısıyım sorularınızı bana sorabilirsiniz' yada onun gibi birşey yazmıştın dimi??? Ayyy afferim demiştim o zaman bile :D

    İnterpals da artık durum tamamen farklı bir halde. Koreli erkek ve kızlar profillerine 'lütfen türkler mesaj atmasın' diye yazıyorlar. Abazan (seviyeli ve zeki olanları azad ediyorum) türk oppacı ve kore manyağı kızlarımız resmen taciz ediyorlar. Mide bulandırıcı tiksindirici birşey.

    O zaman enişte ile 2 defa tanıştın diyebiliriz sanırım. Bir internetten sanal olarak bir de yüz yüze. İki defa diyorum çünkü yüzyüze görüşmeden ve görüştükten sonraki duygular tamamen farklıymış. Ama varya esas yazının en vurucu yeri neresiydi biliyor musun? Kibar feyzo :D :D Tabii ki güller sana verdiği önemi gösteriyor ama olsun işe komik tarafından bakmak da iyiydi şimdi :D

    Güzel rabbim sana ve eşine mutlu huzurlu bir ömür nasip etsin inşallah. Herkes dinini ibadetini kendine yapar. O yüzden aaa eşin neden ibadetini tam yapmıyor neden onu yapmıyor neden bunu yapmıyor diye sormak kimsenin haddine değil. İlk önce kendimize bakalım. İnsanları da yargılamaktan vazgeçelim. İlla böyle yorum geldi diye yazmadım bunu. Bu düşüncede olanlara mesajım.

    öpüyorum ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. interpalsda olmayalı çok uzun zaman olduğu için şuanki ortamı bilmiyorum ama öyleyse üzüldüm. eskiden yabancı kızlar yazardı türkler mesaj atmasın diye ,demek artık korelilerde yazıyor.

      canım o zamanlar benim yumi diye bir adım yoktu , bir de nişanlım felan hiç demedim ben eşime , o zamanlar itiraf edilmiş bir şey yoktu çünkü aramızda . bir de interpalsta tanıştıktan sonra eşim şifresini ve kayıt olduğu maili unuttu o yüzden sadece skypeda görüştük biz, interpalsda hiç aktif olmadık tanıştıktan sonra . Belki başkası aklında kalmış olabilir .

      sağol canım .

      Sil
  4. Allahım, Korede kışı seviyorum. Bahar hanım kışın daha cok yazı yazıyor!Ellerinize sağlık çok detaylı bir yazı olmuş yorumlarınıza bayıldım. Allah hep mutlu etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha teşekkür ederim. aslında kış ile pek alakası yok . ilk bahar sezonunda burada bazı dil okulları sezonluk yaz sonuna kadar yabancı öğretmen kiralıyorlar o yüzden çok meşgul oluyorum , haftanın 5 günü çalışıyorum ama kışın yabancı öğretmen almıyorlar . O yüzden daha çok vaktim oluyor .

      Sil
  5. tipini beğenmedim kısmına ba yıl dım ve koptum resmen aynı şey bi kez banada olmuştu yine çok güzel bir yazı olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. anlatmadığın seyler varmış ya özelimi anlattım diye hiç utanma bu kadarını anlatman bile benı eritmeye yetti hikaye gıbı ama gerçek cok hoştu cok güzel anlatmışsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) Bazı güzel şeyler bize kalsın ,herşeyi herkes bilmesin diye ,saklı olan daha güzel, özel kalır diye çok fazla anlatmak istemiyorum yoksa utandığım için değil, mahrem şeyler değil ki bunlar utanılsın. sağolun :=)

      Sil
  7. Ablacm Ben masallah diyeyim once,insallah iki dunyada da mutlu mesut olursunuz,gercekten o nuanslar abinin ne kdr temiz yurekli olduguna isaret,ahlaki temiz olani Allah birakmaz diye dusunuyorum,islami ogrenme noktasinda da herkes kendinden ve cevresinden mesuldur insallah o da olacaktir,dua ve selam ile(∩_∩)

    YanıtlaSil
  8. Ahh adasim annem seni ilk kesif edipde profilini okudugunda bahar bak senin baska bir blogun var demisti adimiz burcumuz okudugumuz bolum vs bircok sey ayni :) o nedenledir ki kanim daha bi isindi size ama sunada deginmeni isterim taam esin cok kibardi vs ama demekki sende de bir yakinlik bir isik birsey gordu bu hikayeyi birde onun agzindan yazmalisin bence o sana nasil vurulmus ne dusunmus ne yapmis o zaman seni daha iyi taniyacagimizi dusunuyorum ve eminim ondanda cok tatli bir hikaye duyacagiz:) sen guzel bakmissin guzel gornussun Rabbimde karsina en guzelini hayirlisini cikarmis. Umarim mutlulugunuz huzurunuz daim olsun Allah iki taraftada mutlu etsin sizi.

    YanıtlaSil
  9. gerçekten mükemmel bir yazı olmuş abla diğer bloğunda da okumuştum ama bu sefer daha espirili olmuş Türk veya yabancı fark etmiyor insan böyle bir aşk istiyor galiba kk :) interpals meselesine gelirsek artık gerçekten yabancılar daha doğrusu asyalılar Türkler yazmasın ayda ben kpop hakkındaki konuşmayı sevmiyorum yazıyorlar profillerine ki bunu anlıyorum bıktırmışlar çoğu koreli arkadaşımda bu yüzden dert yanıyordu. neyse efenim evlilğiniz daim olsun kk mutlu mesut yaşayın :)

    YanıtlaSil
  10. Allah ömrünün sonuna kadar mutlu mesut etsin sizi Bahar abla :)

    YanıtlaSil
  11. Tanışma hikayenizi daha önceki bloglarınızda okumuştum ama bu seferki daha ayrıntılı olmuş. Özellikle şu para muhabbeti çok şirin geldi. Allah mesut bahtiyar etsin. Tüm gönlünüzdekiler sizinle olsun ne diyeyim. Darısı başımıza. ^^

    YanıtlaSil
  12. Kıskanılası bir hikaye..Allah mutluluğunuzu daim etsin, meraklı insanların şerrinden korusun :) Ayrıca eşin bence hiç fena sayılmaz ;) yüksek müsadenle bloğunu takibe alıyorum eğer istersen bana da bekliyorum :) http://gonullucelmeci.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  13. Ben de seni yeni keşfettim. :)) Çok beğendim blogunu. MasAllah Rabbim mutluluğunuzu daim etsin. Enişte müslüman olmayı kabul ettiyse seni gerçekten çok sevmiş olmalı .)))) Çünkü benim tanıdığım koreliler kimse için taviz vermiyor din konusunda. :D Ben de yakında Kazakistana gelin gideceğim. :)) Benim bloguma da bir göz at. ^_^* Ayrıca yaşını hiiiiiiiç göstermiyorsun :)

    YanıtlaSil
  14. çok romantik :) inşallah bende ileride koreli birini bulurum :) Allah ilişkinizi bozmasın :) hikayen film gibi sanki :)

    YanıtlaSil
  15. Sorumun cevabnı aldım sızın adınıza sevındım ALLAH her seyı gonlunuze göre versın mutluluğunuz daim olsun insallah kore ye gezmek için glmek istiyorum nasıp olursa sizide görmek isterım bir dunya küçük neden olmasın demı :):):)

    YanıtlaSil
  16. Merhaba.

    Evet, erkek her ülkede erkek ve her ülkenin erkeği cinsellik istiyor, doğal olarak. Ki bunda işi kabalığa vardırmadıkları sürece sorun da yok. Ama ikiyüzlülük acayip mide bulandırıcı.

    İkiyüzlülükten kastım da şu, bir erkek kendisi cinsellik yaşamak için çırpınacak ama kendi bayan akrabalarının namus bekçiliğini yapacak. Ya da kendisi cinsellik yaşamış olduğu halde cinsellik yaşamış kızlara ağıza alınmayacak kelimeler diyecek.

    İşte bu ikiyüzlülük yabancı erkeklerde yok gibi bir şey (bizde ise sürüsüne bereket). O yüzden "her erkek cinsellik ister" diyebiliriz ama her erkek ikiyüzlüdür diyemeyiz. Ve şahsen ben ikiyüzlü olmayan erkekleri tercih ederim.

    Senin evliliğin de çok güzel, umarım bir ömür boyu mutlu olursunuz. :) Blog'unu zevkle takip ediyorum. Yolun açık olsun.

    YanıtlaSil
  17. He bide bahar abla eşinin adı yusuf diye biliyorum ama bu kendi seçimi mi yoksa korece adının türkçe karşılığı mı bu ?? Simdiden teşekkür ederim ^^

    YanıtlaSil
  18. Bahar abla eşinin adı yusuf diye biliyorum ama bu eşinin tercihi mi yoksa korece adının karşılığı mı bi kac korelide de duymuştum benim türkçe adım şu falan diyen ama nasıl oluyor ki ??

    YanıtlaSil
  19. Bahar abla bana koreliler hakkında daha çok bilgi verebilir misin? çünkü bende büyüyünce koreye gelmek istiyorum ama bilgi bulamıyorum rica etsem bana bilgi verir misin????

    YanıtlaSil

Yorumunuz onaylandiktan sonra gözükecektir